Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Novi člani Našega doma San Justo (foto: Svobodna Slovenija)
Novi člani Našega doma San Justo

Naš dom pozdravil nove člane

| 10.05.2013, 10:51 Matjaž Merljak

V nedeljo 23. aprila 2013, se je v zgornji dvorani Našega doma v San Justo na članskem kosilu zbrala velika krajevna družina. To slavje je popestril priznani slovenski pevec Marjan Zgonc, ki se je s koncertom tudi poslovil od rojakov v Argentini.

Dan je bil še posebej vesel, ker je v članstvo Našega doma San Justo pristopila nova in številna skupina mladih kandidatov.

Predsednica doma je nato pozdravila navzoče in zmolila pred kosilom. Sledilo je okusno kosilo, ki so pga ripravile žene in matere sanhuškega okraja. Pridno je nam postregla tudi mladina Našega doma.

Pred posladkom je sledil kulturni program. Oder je krasila mogočna scena, ki je pripravil naš neutrudni umetnik Tone Oblak. Slovenski pevec Marjan Zgonc, ki je gostoval med Slovenci v Argentini tri tedne, se je še z zadnjim koncertom predstavil. Prisotnim je poklonil lepe melodije in pesmi, vsem v užitek.

Angelca Klanšek in Marjan Zgonc
Angelca Klanšek in Marjan Zgonc © Svobodna Slovenija
Med koncertom je ob posebni pesmi poklonil čudovito vrtnico naši gdč. Angelci Klanšek, ki bo kmalu proslavljala svoj visoki življenjski jubilej.

A slavja še ni bilo konec! Po posladku in kavi je sledil sprejem novih članov, skupina mladih, ki so se veselo in navdušeno odločili, da pristopijo članom Našega doma San Justo.

Najprej je tajnica glavnega odbora doma, Veronika Malovrh, prebrala zapisnik, kjer je odbor soglasno sprejel nove kandidate za člane doma.

Napovedovalca sta nato poklicala na oder vsakega novega člana posebej. Predsednica doma ob spremstvu podpredsednika Marjana Grilja, tajnice Veronike Malovrh in gospodinje Metke Trpin Zafra je vsakemu izročila diplomo v spomin. Sprejetih je bilo devetnajst novih članov. Poleg pergamentov je vsako dekle dobilo vrtnico in fantje obesek za ključe v spomin. Sledila je še skupna slika in čestitka predsednice doma.

Prijetno popoldne smo zaključili z zahvalo vsem, ki so nam na kakršen koli način pripomogli, da je vse tako lepo uspelo. Pokramljali smo še v veseli družbi in se zadovoljni vrnili na svoje domove po tako lepem in bogatem prazniku.

Pogled v dvorano Našega doma
Pogled v dvorano Našega doma © Svobodna Slovenija

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.