Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Robert Božič (foto: Izidor Šček)
Robert Božič

16 let internetnega oddajanja

| 15.04.2013, 23:54 Matjaž Merljak

15. aprila leta 1997 smo začeli neprekinjeno oddajati naš signal prek interneta. Od takrat naprej lahko naš program poslušate kjerkoli po svetu. Leta 1997 smo bili prva slovenska radijska postaja, ki je začela oddajati celoten program na internetu in eden prvih katoliških radijev na svetu, ki se je odločil za ta korak. Ob obletnici smo se v Radijskem oknu o tem pogovarjali z Robertom Božičem, ki skrbi za radijske internetne strani.

"To še vedno omogoča tistim, ki ne dosežejo signala z zemeljskih oddajnikov in satelita, da nas nemoteno poslušajo," je dejal Robert. Oddajanje signala prek interneta se po tehnični plati v zadnjih letih se ni bistveno spremenila, z različnimi kodeki pa se je dvignila kakovost signala.

Zelo popularni tablični računalniki in pametni telefoni so bili izziv za naš internetni radio. "Apple in mnogi drugi proizvajalci so t. i. flash tehnologiji, ki je poenostavila oddajanje prek interneta, obrnili hrbet in tako smo iskali druge možnosti. Zdaj nas lahko nemoteno poslušate v živo tudi na mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih," pojasnjuje Robert in dodaja: "Poslušanje oddaj v avdio arhivu še ni rešeno na ta način, predvidevamo, da bomo to uredili do konca meseca maja."

V audio arhivu lahko najdete posnetke številnih naših oddaj, tudi celotni program zadnjih desetih dni. Zelo aktualna sta tudi naša spletna stran z novicami in foto galerija, svoj kanal pa imamo tudi na Youtube.

"Gledanje videov je zelo popularno. Potem ko z dolžino posnetka na Youtube nismo bili več omenjeni, smo se odločili naše video posnetke objavljati tudi tam. Poslušalce, ki imajo Youtube ali Google račun, vabimo, da se prijavijo na naš kanal. Tako bodo obveščeni o vsakem novem videu." Kot je še omenil Robert, nas še čaka prenos starih posnetkov na Youtube.

Vabimo vas, da nam sporočate svoje vtise in morebitne težave o sprejemu internetnega oddajanja. Potrudili se bomo, da jih bomo v najkrajšem času rešili.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...