Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Jure in Natali Perbil Eisner na PSI (foto: ARO)
Jure in Natali Perbil Eisner na PSI

Pustno dobro delo rojeva sadove

| 12.04.2013, 12:56

Čas beži, dnevi hitijo … Resica, ki jo dobro pozna tudi radijski program. Kar je pomembnega, ostane v lepih spominih. Eden uspešnih projektov v tem letu je bila gotovo Pustna sobotna iskrica. V minuli Sobotni iskrici smo poklicali v Maribor in se pozanimali kako je z darovi, načrti, fizioterapijo, sadovi naše dobrodelne akcije in vaših darov. Naša sogovornica je bila ravnateljica Natali Perbil Eisner.

V imenu učencev in zaposlenih osnovne šole Gustava Šiliha, se je najprej znova zahvalila Radiu Ognjišče in predvsem darovalcem, ki so podali roko njihovim potrebam. Rekla je:„Hvala tudi za knjige, ki so obogatile našo knjižnico in predstavljajo prav posebno vez s Pustno sobotno iskrico. Naši otroci pridno prebirajo zgodbe, ki se skrivajo v njih. Hvala!“

Pustno dobro delo se ne konča na pustno soboto. Kaj se trenutno dogaja z darovi?

Trenutno tečejo priprave, da bo material, ki smo ga, s pomočjo vašega radia in Nadškofijske Karitas Maribor, kupili za opremo posebne sobe za fizioterapijo, prišel v našo šolo. Velik del potrebnih pripomočkov smo že kupili, skrbno pripravljamo prostor, v katerem bomo razširili dejavnost fizioterapije. Radi bi združili dve učilnici v pritličju šole, naredili „pravo fizioterapijo“, ki bo dosegljiva tudi gibalno oviranim otrokom.

Bo morda uspeh rodil še kak dodaten sad?

Preudarno in skrbo ravnamo z darovi in nekaj sredstev bo ostalo. Namenili jih bomo opremi in nujni ureditvi garderobnih omaric, v katerih bodo otroci na ustrezen način hranili svojo garderobo in bodo dostopne tudi učencem na vozičkih.

Kakšen je torej terminski načrt za končno ureditev posebne sobe?

Zastavili smo si cilj, da bi prostor uredili v letošnjih poletnih počitnicah. Spoznali smo, da nas čaka veliko dela in najlažje ga bomo opravili v mesecih, ko se umiri šolski vrvež. Upamo, da bomo v septembru, na začetku novega šolskega leta, uspeli izpeljati odprtje fizioterapije. Povabili bomo vse darovalce, vse, ki ste z dobrim delom pomagali, da bodo naši otroci dobili tisto, kar nujno potrebujejo. Še enkrat iskrena hvala vsem!

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...