Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Frančišek izrazil sožalje ob smrti Margaret Thatcher

Svet | 10.04.2013, 08:20

Papež Frančišek je poslal sožalni telegram ob smrti nekdanje britanske predsednice vlade Margaret Thatcher.

V njem izpostavlja krščanske vrednote, ki so podpirale njeno predanost javnemu služenju in zavzemanje za svobodo med družino narodov. Frančišek svojcem in vsemu britanskemu narodu zagotavlja molitev in prosi za Božji blagoslov, poroča Radio Vatikan.

Uradni pogreb nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher bo prihodnjo sredo, 17. aprila, so sporočili iz urada britanskega premiera Davida Camerona. Pogreb bo potekal od parlamenta skozi središče Londona do katedrale sv. Pavla, prenašale pa ga bodo tudi televizije.

Od nekdanje britanske premierke se bodo poslovili z vsemi vojaškimi častmi. Danes se bo z velikonočnih počitnic vrnil tudi britanski parlament in imel žalno sejo.

Po uradni pogrebni slovesnosti pa naj bi Thatcherjevo upepelili.

Thatcherjeva je umrla v ponedeljek v starosti 87 let. Zadela jo je kap. Sedanji in nekdanji državniki so se v odzivih strinjali, da je bila Thatcherjeva, ki je bila znana tudi kot železna lady, velika državnica, ki je pomagala končati hladno vojno in preoblikovala Veliko Britanijo z gospodarskim liberalizmom, predvsem s trdim bojem proti sindikatom.

Svet, Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...