Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Izseljenski duhovniki na srečanju v Rimu oktobra 2012 (foto: Rihar Lenart)
Izseljenski duhovniki na srečanju v Rimu oktobra 2012

Pomladanska konferenca izseljenskih duhovnikov

| 09.04.2013, 14:16 Matjaž Merljak

Na otoku Barbana v gradeški laguni v Italiji so se včeraj (v ponedeljek 8. aprila 2013) zbrali slovenski duhovniki, diakoni in laiški pastoralni delavci, ki svoje življenje in službo delijo z izseljenci po Evropi. Z njimi sta tudi soboški škof msgr. Peter Štumpf in frančiškan p. Darko Žnidaršič iz Avstralije.

Sporočili so, da so danes (v torek, 9. aprila 2013) dopoldne po daljšem pogovoru o vlogi in smotru Zveze Rafael volili novo vodstvo in potrdili staro. To pomeni, bodo tudi v prihodnjih treh letih predsednik Zveze Janez Pucelj, tajnik Zvone Štrubelj in blagajnik Martin Retelj.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni Jože Kamin in David Taljat.

Popoldne bodo prisluhnili predavanju dr. Ivana Štuheca, ki jim bo spregovoril na temo Leto vere – kristjani v slovenski državi in družbi.

Srečanje bodo nadaljevali do petka, vmes pa si tudi privoščili izlet po laguni s postanki v pristaniščih Oglej in Gradež.

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.