Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Papež: naše odrešenje je samo v Jezusovem imenu

Svet | 05.04.2013, 12:55 Tone Gorjup

Svete maše, ki jo je v Domu sv. Marte danes zjutraj daroval papež Frančišek, so se tokrat udeležili zaposleni v vatikanski farmaciji. Sveti oče je v nagovoru poudaril, da je naše odrešenje le v Jezusovem imenu. Komentiral je namreč Božjo besedo današnjega dne, ko Peter zatrdi, da v nikomer drugem ni odrešenja.

Pred judovskimi voditelji je Peter potrdil, da je bil v Jezusovem imenu ozdravljen nek hromi človek. Peter pa tega ni izrekel sam, ampak po navdihu Sv. Duha je poudaril papež. „Ne moremo govoriti o Jezusu brez Svetega Duha. On nas namreč spodbuja, da priznamo Jezusa, govorimo o Njem in imamo zaupanje Vanj. V Jezusa, ki je vedno z nami na naši poti“, je še dodal sveti oče in nato zbranim povedal neko anekdoto. „Na nadškofiji v Buenos Airesu že 30 let dela nek ponižen človek, oče osmih otrok. Pred vsakim dejanjem vedno reče: 'Jezus!' Nekega dne sem ga vprašal: 'Zakaj vedno rečeš Jezus?' In on je odgovoril: 'Ko rečem Jezus, se čutim močnega, sposobnega za delo, vem, da je ob meni in me varuje.' In ta človek ni študiral teologije. Ima samo milost krsta in moč Duha“, je nadaljeval papež. Svet nam ponuja mnoge odrešenike, odreši pa nas lahko le Jezusovo ime. Mnogi rešitev svojih problemov iščejo v vedeževalkah in kartah. Toda samo Jezus nas odrešuje, je poudaril papež in dodal, da moramo v svetu pričevati Zanj. Ob sklepu je zbrane še povabil, naj večkrat izgovorijo Jezusovo ime, saj jim bo to dobro delo.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.