Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Križ pred cerkvijo Marije Vnebovzete v Clevelandu (foto: Tone Ovsenik)
Križ pred cerkvijo Marije Vnebovzete v Clevelandu

Dobra dela za cerkvene potrebe

| 10.03.2013, 18:38 Matjaž Merljak

Verniki okoliških župnij Marije Vnebovzete so se zbrali ob postnem srečanju v ponedeljek, 4. marca 2013, v župniji svetega Kazimirja, prav na svetinški godovni dan. Najprvo je bila darovana sveta maša in po njej so imeli družabno srečanje.

Naslednje tako srečanje župnij bo jutri v cerkvi Marije Vnebovzete. V tej žuniji bo tudi danes srečanje župljanov in prigrizek po vseh mašah. Je to lepa prilika za srečanje prijateljev in znancev, ki obiskujejo svete daritve ob nedeljah.

V župniji svetega Vida so pa včeraj članice Oltarnega društva prodajale krofe v društveni sobi v šolski stavbi. Pri svetem Vidu, kakor v župniji Marije Vnebovzete so krofi na voljo enkrat mesečno. Ves izkupiček tega dobrega dela pa vrnejo in podarijo župniku za cerkvene potrebe. Te ženske so vredne vse pohvale, saj pridejo že ob štirih zjutraj, da so krofi pripravljeni ob času, ko se začne pouk v slovenskih šol.

Seveda so pa v postnem času postne pobožnosti v obeh naših župnijah in to je češčenje Najsvetejšega vsak dan kakor tudi pobožnost Svetega križevega pota vsaj dvakrat na teden in to v obeh jezikih, slovenskem in angleškem.

Danes pa kraljuje slovenska pesem v dvorani Slovenskega narodnega doma na St. Clair Aveniji. Dolgoletni pevski kvartet ob pokojnem Lojzetu Slaku, Fantje s Praprotna, gostuje na tej strani oceana. Svojo turnejo so začeli v Lemontu in danes gostujejo tu v Clevelandu z svojim koncertom. Zapeli so seveda pesmi Lojzeta Slaka, kakor tudi vrsto narodnih, saj prav tu je bil njihov začetek. Glasbeno spremljavo so pa izvedli lokalni glasbeniki.

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...