Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Edinburgh (foto: Alenka Veber)
Edinburgh

Podobe Škotske v petkovem zabavnem večeru

| 08.02.2013, 11:00

V petkovem zabavnem večeru se bomo tokrat z gostjo Alenko Veber odpravili na Škotsko. Tja je skupina desetih predstavnikov Notranjsko-kraške regije (Zeleni kras) v okviru projekta Leonardo da Vinci odpotovala septembra.

Seznanili so se s tamkajšnjimi oblikami turizma, podpornimi dejavnostmi in načinom delovanja ponudnikov turističnih storitev. Na Škotskem je za izvedbo programa poskrbela ARCH, ki jo vodi Libby Urquhart, s katero Vitra iz Cerknice sodeluje že od leta 2000. Ena izmed pomembnejših nalog udeležencev je tudi širjenje znanja, izkušenj in modrosti, ki so si jih pridobili med 14-dnevnim usposabljanjem.

V okviru Zavoda Rihtarjeva domačija Alenka Veber pripravlja številna predavanja Podobe Škotske. V predavanju, prepletenem tudi s tradicionalno Škotsko glasbo, vas bo Alenka med drugim popeljala po Edinburghu, Glasgowu, Stirlingu ... Predstavila Vam bo tudi Loch Lomond & The Trossachs National Park– narodni park, ki je bil ustanovljen leta 2002, ter meri 1865 km2, obsega 22 jezer, 50 rek ter hribovje z najvišjim vrhom Ben More s 1174 m n.v.

Prisluhnite in sodelujte, nocoj ob 21. uri. Podelili bomo tudi nagrade.

Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...