Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Pevke s Tinja (foto: Vesna Sever)
Pevke s Tinja

Ko zjutraj gor vstanem

| 06.02.2013, 12:18

V prvo februarsko oddajo, namenjeno slovenski ljudski glasbi, smo strnili napeve in viže, ki smo jih zvočno dokumentirali ob različnih srečanjih in druženjih s pevci in z godci.

V uvodu so svečniški kolednici zapeli pevci iz Libelič in pevke s Tinja. V nadaljevanju smo slišali ljudske pevke Folklornega društva Markovci, ki letos praznujejo 40 let organiziranega delovanja in vedno znova presenečajo s svojimi dobrimi nastopi.

V oddaji so nastopili še Vokalna skupina Košuta s Pokoš, Ani Rehberger z Zgornjega Brnika in Francka Rozman iz Spodnje Bele pri Preddvoru, skupina Mlinarji Kulturnega društva Jožeta Paplerja Besnica, skupina Vaški zvon iz Prečne na Dolenjskem, pevci iz Zreč ter Romana in Ana Črnko z Gradišča na Kozjaku. Same dobre zasedbe, ki se tej glasbeni zvrsti posvečajo z velikim veseljem, ljubeznijo in entuziazmom.

Igrali pa so godci Folklorne skupine Društva upokojencev Razbor, godci Folklorne skupine Bled in družinski trio Volk Folk iz Ilirske Bistrice.

Vabljeni k spremljanju naših oddaj oziroma poslušanju posnetkov v audio arhivu!

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...