Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Emanuel School London (foto: ARO)
Emanuel School London

Emanuel School Chapel Choir

| 24.02.2013, 18:02

V tokratni oddaji Sakralna glasba bomo v goste povabili zborovodjo in zbor londonske šole The Emanuel School Chapel Choir. Posnetek intervijuja in koncerta zbora je nastal lani poleti, ko so gostovali v Frančiškanski cerkvi v Ljubljani.

Šola Emanuel ima izredno dolgo tradicijo angleške ustanove, saj je bila ustanovljena že leta 1594 v jugozahodnem delu Londona. Šola je na začetku je delovala kot šola za fante in dekleta, kasneje se je preoblikovala v deško šolo. Zadnjih šestnajst let spet deluje kot samostojna dnevna šola za 750 učencev, deklet in fantov.

Zbor je bil navdušen nad Ljubljano in dirigent ni in ni mogel prehvaliti mesta, frančiškanske cerkve in veličastnih orgel. Med drugim je za naš radio povedal: "Pri otrocih ugotavljam, da imajo radi neposredno glasbo, glasbo, ki zazveni. Ni jim preveč všeč zapletena glasba. Radi pojejo tudi velike in glasne himne. Seveda spoštujejo tudi bolj umirjene, toda petje v velikem zboru z velikimi orglami, v dobri akustiki je nekaj, čemur se ne morete upreti. Nekaj takšnega doživljamo tudi tukaj ob velikih orglah frančiškanske cerkve."

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...