Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Hokejski navdušenci (foto: ARO)
Hokejski navdušenci

Športna zima in pol!

| 20.02.2013, 10:42

Če bi nam, pred začetkom tekem v različnih zimskih športih, govorili o uspehih, ki prihajajo, napovedovali odličja, prerokovali zmage in uspehe, bi se verjetno nasmehnili in rekli: „Iz vaših ust v Božja ušesa!“ No, kaže, da so nas Gospod slišali.

Uspehi slovenskih športnikov so v tej zimi res naravnost odlični. Za nami sta Tinino svetovno prvenstvo, uspeh Jakova Faka na biatlonskem, pred nami pa prvenstvo nordijskih smučarjev. Če bi se zazrli še v mnoge pokalne lovorike, zmage deskarjev, smučarjev prostega sloga, v uspeh hokejistov, ki jim je prinesel vstopnico za olimpijske igre, bi se res lahko kar dvignili od ponosa. Neverjetno!

Veseli smo, da je tako. Lažje je pripraviti oddajo Šport na Radiu Ognjišče. Našla je nov čas v programski shemi, upamo, obdržala poslušalce in morda dobila še kak nov par ušes, ki se športu lahko posveti zvečer. Torek med enaidvajseto in triindvajseto uro je namenjen mnogim izjavam slovenskih športnikov, napovedi prihajajočih dogodkov in odmevu minulih.

Tokrat smo velik del pozornosti naše športne oddaje namenili Tini Maze, ki nas je osrečevala z odličji v Schladmingu. Veseli smo, da tipično slovensko „petelinjenje“ in želja mnogih medijev po novi senzaciji, nista preglasila neverjetnih uspehovo Črnjanke v svetovnem vrhu. Pred veleslalomskim obračunom na prvenstvu je naša šampionka dejala: „Mislim, da bo stvar ponosa. Boriti se moram in pokazati smučanje, ki ga kažem že vso sezono.“ Stvar ponosa, torej! In prav to je tisto, kar nam športniki s svojimi uspehi vtirajo v dolgočasno misel. Ponos! Nanje, na Slovenijo, na naše uspehe.

Medalje Tine Maze
Medalje Tine Maze © Osebni arhiv

Različne vrste ponosa so se kazale tudi po končanem hokejskem obračunu, ko so naši Risi na predolimpijskem turnirju ugnali konkurenco in si priborili odhod v Soči. Čeprav je naša skupina na olimpijskem turnirju močna kot le kaj, upajo in obljubljajo, da bodo dali vse od sebe. Morda jim uspe kakšno presenečenje. Naj bo navijanje za naše športne junake „stvar ponosa“, mi pa jim bomo ponosni namenili dve uri večera tudi prihodnji torek!

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...