Nataša LičenNataša Ličen
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik

Kardinal Joao Braz de Aviz: Svetovni dan mladih bo okrepil identiteto latinskoameriške Cerkve

Svet | 03.02.2013, 11:29

"Svetovni dan mladih bo imel velik odmev v Braziliji in po celotni Latinski Ameriki," z navdušenjem pripoveduje brazilski kardinal Joao Braz de Aviz, prefekt Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega delovanja. Ob tem dodaja, da bo obisk svetega očeta odlična priložnost za okrepitev identitete Ria in celotne Južne Amerike, saj je ta znana po mladih, ki so odprti za duhovno iskanje in smisel življenja.

 

"V Riu je skoraj že vse pripravljeno in poskrbljeno za sprejem 2 milijona mladih romarjev," pravi kardinal Braz de Avez. Ob zečetku priprav mestne oblasti niso prav razumele razsežnosti Svetovnega dneva mladih. Kajti bile so samo osredotočene na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo v Braziliji leta 2014 in na olimpijske igre, ki bodo dve leti za tem. Svetovna prvenstva bodo v Brazilijo privabila okrog pol milijona ljudi, SDM pa kar 2 milijona, število, ki je presenetilo vse ustanove. Pri vsem tem se seveda srečujejo z razlilčnimi problemi, toda opaziti je močno in konkretno zavzemanje za njihovo reševanje, zahvaljujoč dogovorom med vodstvom mesta Rio in Svetim sedežem.

Vse pa najbolj skrbi varnost v času SDM, saj je Rio znan po visoki stopnji kriminala. Prefekt Braz de Avez ob tema zagotavlja, da se je varnost v zadnjih letih zelo razvila. Varnostne sile imajo ponovni nadzor nad različnimi favelami, kot se v Braziliji imenujejo revne mestne četrti, policija uspešno omejuje kriminal, obenem pa se bori tudi proti korupciji znotraj same ustanove.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...