Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Rojaki so navijali za celjske rokometaše (foto: Zvone Podvinski)
Rojaki so navijali za celjske rokometaše

FOTO: Rojaki navijali za Celjane

| 23.02.2013, 07:46 Matjaž Merljak

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je v četrtek, 21. februarja 2013, gostoval pri ekipi Sävehof v Göteborgu na Švedskem. Z zmago v gosteh - rezultat je bil 29:24 - so se več kot zasluženo več kot zasluženo uvrstili v osmino finala Lige prvakov. Rokometaše so poleg navijačev, ki so prišli iz Slovenije, spodbujali tudi rojaki iz Goeteborga.

Kot nam je sporočil slovenski duhovnik na Švedskem, Zvone Podvinski, je navijat prišlo okoli štirideset rojakov: najmlajši je bil triletni otrok, nato vrsta osnovnošolcev, gimnazijcev, njihovih staršev in starih staršev.

Del navijačev iz Göteborga, v ozadju navijači iz Slovenije
Del navijačev iz Göteborga, v ozadju navijači iz Slovenije © Zvone Podvinski

Dogodek se je odvijal v dvorani Frölundaborg, ki so jo obnovili. Kot sta župniku Podvinskemu povedala Vinko in Roža Tomažič, se je včasih, ko še ni bilo enega in drugega stadiona v Göteborgu, vse športno življenje dogajalo v tej dvorani, ki sprejme okoli 8000 gledalcev.

Navdušeni navijači iz Slovenije
Navdušeni navijači iz Slovenije © Zvone Podvinski

"Z navijači iz Slovenije se rojaki nismo srečali, ker so bili na svojem mestu v dvorani: Smo jih pa slišali in smo jim z našim glasnim navijanjem pomagali, da smo skupaj dali vedeti, da smo iz Slovenije, saj so se videle tudi slovenske zastave. Po tekmi pa smo se razšli in razkropili, saj je bila ura skoraj pol deset zvečer."

Celjski rokometaši se zahvaljujejo navijačem iz Slovenije
Celjski rokometaši se zahvaljujejo navijačem iz Slovenije © Zvone Podvinski

Kot je še sporočil župnik Podvinski, se rojaki radi udeležujejo navijanja, naj bo takšen ali drugačen šport: pred leti je bilo recimo hokejsko prvenstvo v Scandinaviumu, ali pa že dolgo prej tudi v Jönköpingu. Ko je bila pred nekaj leti na göteborškem velikem stadionu Ullevi prijateljska nogometna tekma, so rojaki prišli z zastavo celo iz Stockholma.

Rokometaši Celja PV v Göteborgu
Rokometaši Celja PV v Göteborgu © Zvone Podvinski

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...