Marjan Bunič
Marko Zupan
Andrej Šinko

Papež o Božji vsemogočnosti

30.01.2013, 11:46 Tone Gorjup

Papež nadaljuje kateheze ob letu vere. Pretekli teden je začel razlago izpovedi vere. Danes se je tako ustavil ob izrazu: Oče, vsemogočni.

Kljub krizi očetovstva v mnogih sodobnih družbah, nam Sveto pismo po papeževih besedah jasno kaže, kaj pomeni Boga klicati za Očeta. „Bog je neskončno velikodušen, zvest in nam odpušča; tako ljubi svet, da nam je dal svojega lastnega Sina za naše odrešenje“, je poudaril sveti oče. Nevidnega Boga nam Jezus razkriva kot usmiljenega Očeta, ki nikoli ne zapusti svojih otrok in katerega ljubeča skrb do nas vključuje tudi križ. V Kristusu nas je Bog naredil za svoje posinovljence. Križ pa nam razodeva, kako vsemogočen je Bog, naš Oče. Njegova vsemogočnost presega naše omejene človeške koncepte moči. Njegova moč je v potrpežljivi ljubezni, ki jo izraža s poslednjo zmago dobrega nad zlim; življenjem nad smrtjo in svobodo nad vezjo greha.

„Ko zremo Kristusov križ, se obrnimo na vsemogočnega Boga Očeta in prosimo milosti, da bi se znali z vsem zaupanjem prepustiti njegovi usmiljeni ljubezni in odrešujoči moči“, je zbrane povabil papež.

Ob sklepu je poseben pozdrav namenil škofom prijateljem Gibanja fokolarov, ki se te dni mudijo na svojem letnem srečanju v Rimu. Skupaj z njimi je pozdravil tudi vse, ki se udeležujejo različnih srečanj po vsem svetu. „Zagotavljam vam svojo molitev v želji, da bi vas lahko karizma edinosti, ki vam je tako ljuba, lahko podpirala in vodila pri vašem apostolskem poslanstvu“, je še dejal sveti oče.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Martin Golob (photo: Rok Mihevc) Martin Golob (photo: Rok Mihevc)

Martin Golob: Vam povem, velika noč BO!

»Glavno se bo zgodilo! Jezus bo vstal in nam vsem pokazal, kako ljubezen odpira grobove smrti. Odrešeni smo tudi znotraj svojih domov. Bo, boste videli.« Tako nas je v rubriki »Ostanimo povezano ...

Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen) Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)

Vatikan in koronavirus: Kako bo za veliko noč?

Pandemija koronavirusa močno kroji versko življenje po vsem svetu. O tem smo se v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve pogovarjali z duhovnikom Sebastijanom Valentanom, ki je na doktorskem študiju ...

Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček) Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček)

Dr. Karel Gržan: Obvarujmo se pred pandemijo strahu!

»Ne bojte se!« je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. Z duhovnikom dr. Karlom Gržanom smo ob evangelijskem odlomku Jezus pomiri vihar (Mr 4,35-41) razmišljali, kako v časih ...