Nataša LičenNataša Ličen
Andrej JermanAndrej Jerman
Marcel KrekMarcel Krek

P. Stanko Rozman v GOD o razvojni pomoči

| 18.12.2012, 18:57 Matjaž Merljak

V decembrski oddaji Gradimo odprto družbo GOD ste lahko slišali drugi del intervjuja s patrom Stankom Rozmanom, ki je slovenski misijonar v afriški državi Malavi. Z njim smo se pogovarjali o njegovem poslanstvu v tej afriški državi in o tem kako bi lahko Republika Slovenija pomagala afriški celini. V oddaji ste slišali tudi različne novice z begunsko tematiko iz domovine in tujine.

P. Stanko Rozman je misijonar v afriški državi Malavi. V pogovoru (prvi del je bil objavljen v novembrski oddaji) smo spoznali afriško celino, ki jo pestijo vojaški konflikti, vedno več obolelih za aidsem, kakor tudi okoljska ter begunska problematika.

Sogovornik je tokrat povedal, kako jezuiti pomagajo beguncem, ki prihajajo v Malavi, kako bi lahko naša država pomagala določeni afriški državi in katera je po njegovem mnenju trajna rešitev, da ne bi toliko ljudi zapustilo Afriko.

Dejal je, da mora biti vsaka pomoč dana tako, da ne žali človekovega dostojanstva - da res dajo in ne iščejo svojih koristi. Tako bi ljudje sami začeli s poslom in bi sami ustvarjali dobrine in jih prodajali ter ustvarjali delovna mesta.

V oddaji ste lahko slišali tudi begunce novice:

  • Novice iz nemškega Jezuitskega združenja za begunce
  • Begunska situacija na Hrvaškem
  • Odprtje centra San Saba v Rimu
  • Udeležba na letnem posvetu Ministrstva za notranje zadeve
  • Miklavževanje v Azilnem domu

Tokratna oddaja GOD je bila 160. po vrsti. Z njimi smo na Radiu Ognjišče začeli 11. februarja 2003.

Ob koncu oddaje je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, ki pripravlja oddajo GOD, voščilo za božične praznike in novo leto.

V letu 2013 boste oddaji GOD lahko prisluhnili vsako tretjo soboto v mesecu in sicer ob 18.30. Torej naslednjič prisluhnite 19. januarja 2013.