Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Ameriški škofje obsojajo nasilje v družbi

Svet | 28.12.2012, 15:55

Po tragediji v ameriškem Newtownu, ko je v streljanju na osnovni šoli življenje izgubilo 20 otrok, so predsedniki treh odborov pri ameriški škofovski konferenci objavili skupno izjavo. V njej so obsodili nasilje v družbi. Med drugim so ponovili poziv kardinala Timothyja Dolana za mir.

Predsedniki odborov za notranjo pravičnost in človeški napredek, za družbeno obveščanje ter za laike, družino in mlade pri ameriški škofovski konferenci so vse prebivalce svetovne velesile povabili, naj zagotovijo politiko, ki bo okrepila predpise o strelnem orožju. Pridružujejo se predsedniku konference kardinalu Dolanu, ki je na dan tragedije izrekel svojo globoko solidarnost z družinami, prijatelji, sosedi in skupnostmi, ki so izgubili bližnje, ter molitvi zanje. Kot še poudarjajo, nas Sveto pismo večkrat opozarja, naj se ne bojimo. Po njihovih besedah moramo pogum za izzive poiskati v svoji veri. Škofje so prav tako zapisali, da bi morala država bolje poskrbeti za zdravljenje ljudi s psihičnimi težavami, obrnili so se tudi na zabavno industrijo ter jo pozvali, naj ne pomaga širiti nasilja in naj oceni njegov vpliv na družbo.

Svet, Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...