Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Objavljena javna razpisa USZS za leto 2013

| 01.01.2013, 05:14 Matjaž Merljak

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS je v petek, 28. december 2012, v Uradnem listu RS objavil javna razpisa za sofinanciranje programov in projektov Slovencev v zamejstvu in po svetu v letu 2013.

Razpis je namenjen dejavnostim slovenskih rojakov v tujini. Cilji javnega razpisa so utrjevanje in ohranjanje narodne, jezikovne ter kulturne identitete, krepitev znanstvene dejavnosti, krepitev gospodarske dejavnosti, vključevanje mladih in dejavnosti za mlade, vzdrževanje struktur in dejavnosti avtohtone slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah in medsebojno povezovanje oziroma čezmejno povezovanje.

Prosilci morajo zaprte in jasno označene prijave poslati na Urad. Rok za oddajo prijav je 7. februar 2013 (kot dokazilo o oddaji velja poštni žig). Pravne in fizične osebe iz zamejstva (z izjemo Slovencev na avstrijskem Štajerskem) vloge do istega roka pošljejo osrednjim organizacijam Slovencev v zamejstvu, ki so navedene v besedilu razpisa.

Celotna razpisna dokumentacija

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.