Marko ZupanMarko Zupan
Dom Sodalitete, Tinje (foto: Matjaž Merljak)
Dom Sodalitete, Tinje

Izobraževalna plat Dialoga v Tinjah

| 11.12.2012, 09:01 Matjaž Merljak

O izobraževalnih dejavnostih Katoliškega doma prosvete Sodalitas v Tinjah je spregovoril mag. Daniel Strum. Poleti so imeli že 5. glasbeno delavnico, med letom pa bodo pripravili krajše glasbene seminarje.

Ti bodo potekali z zelo dobrimi glasbeniki, zborovskimi pevci in instrumentalisti. Predstavljali bodo nove pristope do glasbe.

Oktobra je že bil tečaj z Caroline de Rooij, ponovili bodo beat box delavnico, imeli bodo tudi seminar za cerkvene pevce in pevke. Kot je še dejal Sturm, ti seminarji niso namenjeni profesionalnim glasbenikom, ampak amaterjem, da bi se okrepilo „petje iz srca“.

Mag. Daniel Sturm
Mag. Daniel Sturm © Matjaž Merljak
Jedro programa tinjskega doma je izobraževanje odraslih. Že nekaj del delajo z uspešnimi predavatelji. Tako bodo v zimskem času imeli tečaj nastopanja in tudi glasu, tečaj retorike kot del izobraževanja osebnosti. Na programu so tudi seminarji za moške o vlogi moža in očeta.

Rektor Jože Kopeinig
Rektor Jože Kopeinig © Matjaž Merljak
Na novo je v ponudbi računalniški tečaj v nemščini za starejše ljudi, ki bo potekal en teden v celoti.

Rektor Jože Kopeinig je spregovoril še o pestrem programu tinjskega doma. Program je pripravljen tako za Nemce in Slovence s Koroške, kot tudi za Slovence iz Slovenije. Pojasnil je, zakaj je precej programa v nemščini in hkrati povabil k večjemu odzivu iz Slovenije.

Več o Katoliškem domu prosvete Sodalitas v Tinjah na avstrijskem Koroškem

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...