Štefan IskraŠtefan Iskra
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc

Papež obiskal rimsko župnijo sv. Patrika

Cerkev po svetu | 16.12.2012, 15:02 Blaž Lesnik

Papež Benedikt XVI. je dopoldne obiskal rimsko župnijo sv. Patrika na Prenestinu. Tam so ga najprej sprejeli rimski vikar kardinal Agostino Vallini, pomožni škof Giuseppe Marciante in župnik Fabio Fasciani. Skupaj z njimi pa so svetega očeta pričakali še mladi zakonci z otroki, ki so bili krščeni v preteklem letu.

Po srečanju z duhovniki, je papež daroval sveto mašo. Ob koncu se je zaustavil v kapeli, kjer je pozdravil zbrane ostarele in bolne župljane. Zbranim vernikom je papež namenil povabilo k solidarnosti in pravičnosti.

Papež je župljane sv. Patrika povabil naj postanejo živa Cerkev, naj ne živijo vere le v zasebnem življenju, ampak naj okrog sebe širijo veselje, ki so ga prejeli od Gospoda.

„Kdor sebično sprejme Božje darove, ne bo našel pravega veselja; kdor pa prejete Božje darove izkoristi za to, da ga ljubi z iskreno hvaležnostjo in drugim deli Njegovo ljubezen, ima srce polno veselja“, je dejal sveti oče. V občestvu z Bogom namreč po papeževih besedah najdemo pravo veselje in pravi mir, tudi v trenutkih šibkosti in v težavah. Kdor to doživi, pa nima več vzroka za nezaupanje, obup ali žalost. Gotovi smo namreč v Gospodovo bližino. Od njega nas loči samo greh, je dejal papež. „Pa tudi takrat, ko se mi oddaljimo od Njega, nas On ne preneha ljubiti in je še naprej ob nas s svojim usmiljenjem, pripravljenostjo odpustiti in nas znova sprejeti v svojo ljubezen.“ Ob sklepu je vse župljane povabil k zavzeti novi evangelizaciji, da bi vse svoje moči dali na razpolago Bogu.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...