Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Rock in Ramos (foto: Svobodna Slovenija)
Rock in Ramos

Rock in Ramos

| 29.11.2012, 11:47 Matjaž Merljak

Preteklo je že nekaj časa od tega dogodka, a je zanimiv. Slovenska skupnost v Argentini se ponaša z zelo dejavno mladino, ki je aktivna na mnogih področjih. Tudi v glasbi. Vsako leto organizirajo svoj Pevsko glasbeni večer. Sedaj pa je prišel v veljavo tudi festival Rock glasbe, kjer nastopajo solisti, dueti in skupine - vsi člani slovenske skupnosti.

Tako so se prvega septembra mladi naše skupnosti zopet srečali na rock-glasbenem festivalu »Rock in Ramos«. Prva izdaja je bila lansko leto v San Justu pod imenom »Rocklet« z velikim uspehom. Toda letos je število udeležencev celo preseglo prejšnjega. Bilo nas je okoli štiristo! Ob odlični glasbi, lepi družbi in okusni slovenski večerji smo skupaj uživali, mladi, srednješolci in »starejša mladina«.

Na Rock in Ramos so nastopili posamezniki, dueti in skupine
Na Rock in Ramos so nastopili posamezniki, dueti in skupine © Svobodna Slovenija

Prvi sta stopili na oder sestri Karina in Sofija Novak in nežno lepo zapeli melodične znane pesmi ob spremljavi kitare. Pravi užitek za vse poslušalce!

Ramoški dekliški kvintet: Agustina Zakrajšek, Dafi Ribnikar, Zofija Marolt, Lucijana Jakoš ter Marjanka Oblak je tudi izvrstno zapel pop-skladbe ob spremstvu Martina Marolta s kitaro.

Mlada Mikaela Malovrh nas je znova očarala s svojo prijaznostjo, odločno postavo na odru in odličnim petjem. Klara Marinič ter spremljevalci, znana skupina »Zlatorock« ter Jevineta Fanc so vse navzoče očarali z ritmično glasbo ter odlično interpretacijo raznih skladb. Edinstveno!

Pavel Grohar je bistro predstavil vse nastopajoče ter poskrbel za zabavno povezavo.

Tudi letos smo lahko uživali razstavo slik in risb, kajti lepo okrašena dvorana je imela tubi poseben kotiček, da nam mladi predstavijo svoje umetnine.

Noč pričakovana. Noč, ko so mladi lahko pokazali svoje talente. Noč, ki je bila res užitek za vse poslušalce. Noč, ki nudi mladim zdravo razvedrilo. Noč, ki dokaže, da smo lahko vsi skupaj in se imamo lepo.

Noč, ki želimo, da bi se še ponovila!

Nastopajoči na Rock in Ramos
Nastopajoči na Rock in Ramos © Svobodna Slovenija

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...