Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Ljudmila Novak in predstavniki manjšinskih organizacij (foto: USZS)
Ljudmila Novak in predstavniki manjšinskih organizacij | (foto: USZS)

Predstavniki manjšine in ministrica o enotnem zastopstvu

| 08.11.2012, 18:48 Matjaž Merljak

Predstavniki organizacij slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem so se 7. novembra 2012 z ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu pogovarjali o svojem položaju. Med drugim so se zavzeli za vnovično oblikovanje in delovanje koordinacijskega odbora KOKS.

Kot so sporočili z Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS, so se sestanka udeležili podpredsednik Narodnega sveta koroških Slovencev Nanti Olip, predsednik Zveze Slovenskih organizacij dr. Marjan Šturm, predsednik Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk Bernard Sadovnik in predsednik politične stranke Enotna lista Vladimir Smrtnik.

Ministrici Ljudmili Novak so predstavili trenuten položaj manjšine ter svoje poglede na prihodnost tako krovnih kot predstavniških organizacij koroških Slovencev. Sogovorniki so dali zavezo, da naj bi do konca leta znova dorekli oblikovanje in delovanje Koordinacijskega Odbora Koroških Slovencev KOKS. Ko bo sprejet nov koncept delovanja tega odbora, ga bodo predstavili ministrici Novakovi.

Na sestanku so se dogovorili še, da naj bi se do konca leta uskladili tudi o pristopih k reševanju odprtih vprašanj koroških Slovencev. Ministrici so tudi obljubili, da bodo glede organiziranosti slovenske narodne skupnosti v Zvezni deželi Koroški v širšo razpravo vključili celotno narodno skupnost.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...