Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Javni razpis za osrednjo revijo za rojake

| 02.11.2012, 20:27 Matjaž Merljak

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 80/2012 z dne, 26. oktobra 2012, je bil objavljen javni razpis za izbor izdajatelja osrednje revije za Slovence zunaj Republike Slovenije.

Predmet razpisa je sofinanciranje osrednje mesečne revije za obdobje 2013 in 2014 v slovenskem jeziku in nekaterimi članki v drugih jezikih ter spletno stranjo. Začetek rednega izhajanja je predviden v januarju 2013.

Revija je med drugim namenjena poročanju o življenju in delu Slovencev v domovini in po svetu ter s tem ohranjanju narodne, jezikovne ter kulturne identitete med Slovenci po svetu in njihovimi potomci. Prav tako naj bi spodbujala povezovanje rojakov iz domovine in sveta ter kroženje njihovih idej, znanja, dobrih praks iz gospodarstva. Nenazadnje naj bi tudi spodbujala vračanje rojakov v domovino.

Razpisna dokumentacija je objavljena tudi na spletnih straneh Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Zainteresirani jo lahko v razpisnem roku dvignejo tudi v tajništvu, na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Komenskega 11, Ljubljana, tel. 01 230 8000 (vsak delavnik med 9.00 in 15.00 uro).

Rok za prispetje vlog je 19. november 2012.

Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...