Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Nov predstavnik kanadskih Slovencev

| 16.10.2012, 07:07 Matjaž Merljak

V soboto, 29. septembra 2012 je v dvorani župnije sv. Gregorija Velikega v Hamiltonu potekala II. Konvencija Slovencev v Kanadi. Namen konvencije je bil, da bi izbrali novega predstavnika Slovencev v Kanadi, ker Stanetu Kranjcu letos poteče mandat.

Po predstavitvi vseh navzočih predstavnikov in razpravi so izbrali volilni odbor, ki je predstavil tri kandidate za to funkcijo: Milana Vinčeca, Magdaleno Razpotnik in Marjana Kolariča.

Volitve, ki so potekale tako v dvorani kot tudi po elektronski pošti ali telefonu, so dale novega kandidata, in sicer Marjana Kolariča. Ker so bile zaradi časovne stiske volitve izpeljane zelo na hitro, so sklenili, da bi se drugo leto dobili na nadaljevanju konvencije.

Vse čestitke novemu predstavniku.
(po Vestniku, glasilu župnije sv. Gregorija Velikega)

poziv predsednika vlade Janeza Janše k imenovanju predstavnikov rojakov

Kanada, vseslovenski zbor
Kanada, vseslovenski zbor © Arhiv slovenske župnije v Hamiltonu

Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...