Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
49. mladinski dan v Carapachayju (foto: Svobodna Slovenija)
49. mladinski dan v Carapachayju

49. mladinski dan v Carapachayu

| 27.09.2012, 05:51 Matjaž Merljak

Mladina (in mladi »po srcu«) se je v lepem številu odzvala vabilu praznovanja v nedeljo, 26. avgusta 2012. Program je potekal že od zgodnjih pa do poznih ur lepe sončne nedelje.

Prve tekme so začele ob osmih zjutraj pa trajale do dviganje zastav ob 10:45. Nato pa se nadaljevale do popoldanskega programa. Sv. mašo, pri kateri je mladina spremljala in vodila petje, je daroval naš dragi duhovnik Marjan Bečan, ki nas vsako leto v avgustu razveseljuje z obiskom. Mladina ga vedno naproša naj prevzame vodstvo »njihove« maše.

Opoldne so prijetne dišave karapačajske kuhinje privlačile mlade in stare k lepo pripravljeni mizi v dvorani in tudi na dvorišču, kjer je toplo sonce omililo mrzel hladen veter. Za okusno kosilo smo vsi hvaležni gospodu Tonetu Komarju in ekipi, ki mu je priskočila na pomoč.

Še pred napovedano uro kulturnega programa so ljudje že posedali v dvorani in nestrpno čakali. Mladi sami so spisali, režirali in predstavili hudomušen prizor, o življenju v svoji organizaciji, zapletih njihovega delovanja in fantacioznem poizkusu, kako jih izkoristiti. Vse se je zaključilo srečno in veselo.

Mladinski prizor so prisotni sledili z velikim zanimanjem in iskreno so se nasmejali. Zato smo obdarili nastopajoče z velikim aplavzom.

Končno je napovedovalka poklicala na oder skupino zmagovalcev v odbojki. Prejela sta pokal za fantovsko zvezo ekipa iz San Martina, za dekleta pa ekipa iz San Justa. Nato še prosta zabava, živahen klepet ob pogrnjenih mizah in ples.

Veseli so dokončali dan in se vrnili zadovoljni a utrujeni domov. Čestitamo karapačajski mladini za skrbno pripravljen program in jih spodbujamo: še tako naprej!

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.