Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Ministrica o finančni problematiki manjšine v Italiji

| 08.09.2012, 10:19 Matjaž Merljak

Italija ne izplačuje podpore slovenski manjšini. To sta predsednika krovnih organizacij SSO in SKZG dr. Drago Štoka in Rudi Pavšič povedala na srečanju pri ministrici za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmili Novak.

Srečanje je potekalo v petek, 7. septembra 2012, na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS v Ljubljani.

Predsednik Slovenske kulturno gospodarske zveze SKGZ in predsednik Sveta slovenskih organizacij SSO sta ministrico seznanila tudi z nadaljnjimi aktivnostmi pri italijanski državi.

Ljudmila Novak je Dragu Štoki in Rudiju Pavšiču, kot piše v sporočilu za javnost USZS, zagotovila, da se bo Urad skupaj z drugimi organi, predvsem Ministrstvom za zunanje zadeve in diplomatsko konzularnimi predstavništvi tvorno vključeval v problematiko reševanja vprašanja financiranja slovenske manjšine v Italiji.

USZS z izredno pozornostjo in odgovornostjo redno spremlja problematiko, s katero se sooča avtohtona slovenska narodna skupnost v Italiji, in si želi, da bi v skladu z dobrimi medsosedskimi odnosi med Republiko Slovenijo in Italijansko republiko tudi v prihodnje ta odnos šel v pozitivni smeri.

Več informacij o delovanju USZS

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...