Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Rojaki s Švedske na Brezjah (foto: www.marija.si)
Rojaki s Švedske na Brezjah

Švedsko slovenski vzpon in maša na Brezjah

| 29.08.2012, 07:57 Matjaž Merljak

Rojaki s Švedske in povratniki so se letos že 19-ič podali v slovenske hribe. Spoznavali so Veliko Planino. Srečanje so zaključili s sveto mašo v baziliki Marije Pomagaj v narodnem svetišču na Brezjah.

Kot je povedal slovenski duhovnik na Švedskem Zvone Podvinski, je bilo udeležencev več kot 20. Začeli so v Kamniku in se nato odpravili proti Črni in peš šli mimo planšarij in kapelice Marije Snežne do Zelenega roba. Vreme ni bilo najboljše, so pa doživeli Veliko Planino in njene planinske razsežnosti.

Na god sv. Brigite Švedske (23. julija) so imeli zaključek vzpona s sveto mašo na Brezjah. Ta sveta žena tudi rojake vsakič znova nagovarja. Prišlo je precej ljudi, ki so bili v tistih dneh v Sloveniji. Pri sveti maši je bil tudi nekdanjih župnik na Švedskem Jože Drolc.

Pri sveti maši na Brezjah
Pri sveti maši na Brezjah © www.marija.si

Skupinska fotografija pred baziliko
Skupinska fotografija pred baziliko © www.marija.si

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...