Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Prijateljski dan za Madagaskar v Buenos Airesu

| 21.08.2012, 06:06 Matjaž Merljak

Že vrsto let se v Našem domu v okraju San Justo zbirajo ob praznovanju dneva prijateljstva, ki je v Argentini 21. julija, saj je pravi izgovor za srečanje med znanci, istočasno pa pravšna priložnost podpore najbolj potrebnim.

V soboto, 21. julija 2012, je iniciativa podpore delovanja p. Petra Opeke na otoku Madagaskar doživela novo razsežnost. Pridružila se ji je gledališka družina Slovenskega doma Carapachay, ki jo vodi režiser Jože Jan, s ponovitvijo igre »Zakonci stavkajo«.

Ves izkupiček prireditve je bil namenjen misijonskemu delu p. Petra Opeke, kakor je povedala predsednica Našega doma, Mici Malavašič Cassullo, ki je občinstvo pozdravila in prebrala pismo p. Opeke.

Veseloigro »Zakonci stavkajo« je gledališka skupina s prepričljivim nastopom med rojaki po slovenskih domovih žela izreden uspeh. Tudi v Našem domu je bilo tako. Občinstvo je navdušeno nagradilo z dolgim, toplim aplavzom režiserja Jana ter vse in vsakega izmed igralcev za izredno duhovito predstavo.

Zahvala vsem, ki so se tako širokosrčno odzvali vabilu ter podprli misijonsko delo p. Opeke. Kdor pa je želel dodatno prispevati za misijone, so bili na voljo podporni boni pri odbornikih Doma.

Prireditev v San Justu je povezala rojake
Prireditev v San Justu je povezala rojake © Svobodna Slovenija

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...