Petra StoparPetra Stopar

17. Srečanje v moji domovini

| 20.08.2012, 06:00 Matjaž Merljak

Slovenska župnija Stuttgart in Kulturno društvo Slovenija Stuttgart sta tudi letos pripravila Srečanje v moji domovini. Letos so se rojaki iz Stuttgarta in tisti, ki so nekdaj tam živeli in so se preselili v Slovenijo, v nedeljo, 12. avgusta 2012, zbrali na Rogli.

Kot je povedal župnik sodelavec Aleš Kalamar, so imeli v cerkvi Jezusovega spremenjenja na gori sveto mašo. Sledilo je druženje s kosilom. Rojaki so se nato lahko podali na sprehode, srečanje pa so zaključili z ogledom Žičke kartuzije.

Veliko rojakov in rojakinj, ki so veliko desetletij živeli in delali v Nemčiji, ter so se preselili v Sloveniji, je prišlo, prav tako tisti, ki še živijo v Stuttgartu. Vseh udeležencev je bilo več kot sto.

To srečanje je priložnost, da rojaki utrdijo zvestobo slovenskim koreninam.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.