Jure SešekJure Sešek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Ljubljansko barje je bilo prizorišče najhujše balonarske nesreče pri nas. (foto: Wikipedia)
Ljubljansko barje je bilo prizorišče najhujše balonarske nesreče pri nas.

Policijska preiskava okoliščin balonarske nesreče še poteka

Slovenija | 25.08.2012, 13:28 Petra Stopar

Medtem ko policija nadaljuje preiskavo, so na Inštitutu za sodno medicino končali postopek identifikacije ponesrečencev četrtkove nesreče balona, do katere je prišlo zaradi striženja vetra med pristajanjem, kar je povzročilo, da je balon padel in zagorel.

Da so identificirali vse štiri smrtne žrtve, je danes potrdil predstojnik inštituta Jože Balažic: „Smo opravili vse preiskave in potrdili identiteto vseh petih, to je štirih pokojnih in gospe, ki je v kliničnem centru.“ Kot je dejal, so med pokojnimi hči in mati ter domnevno njen partner, iz Ljubljane. „Gre za mater in hčerko, gospod pa ni biološki oče, zgleda, da so družina.“ Poleg omenjenih je življenje izgubila še ena ženska, prav tako Slovenka. Balažic je povedal še, da je preiskava na inštitutu za zdaj zaključena.

Medtem pa še vedno poteka policijska preiskava okoliščin nesreče. Pri tem policija tudi preverja, ali je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje. V Balonarskem centru, ki je polet organiziral, zagotavljajo, da je bil ta načrtovan in izpeljan v skladu z vsemi pravili stroke.

Na balonu, ki se je ponesrečil med pristajanjem, je bilo 32 ljudi. Zdravstveno stanje poškodovanih ostaja nespremenjeno. V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana sta dva še vedno v življenjski nevarnosti, eden pa še v mariborskem UKC-ju.

V naslednjem tednu bodo pri ponesrečencih s hudimi opeklinami začeli operativne posege. V Splošni bolnišnici v Novem mestu, kjer so zdravili lažje poškodovane, so medtem vse že odpustili, na Jesenicah pa so napovedali, da bodo žensko z več zlomi zadržali še nekaj dni.

Spomnimo, da bo za pokojne, poškodovane in njihove svojce v ponedeljek ob 19h v župnijski cerkvi svetega Mihaela na Barju sveta maša. Somaševanje bo vodil ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, k somaševanju pa so povabljeni tudi ostali duhovniki. Prav tako smo k molitvi povabljeni vsi verniki.

Slovenija
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...