Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Argentinska zastava (foto: Wikipedia)
Argentinska zastava

Zveza mater in žena v Argentini

| 09.08.2012, 07:54 Matjaž Merljak

Aktivno že dolga desetletja v slovenski skupnosti v Argentini deluje Zveza slovenskih mater in žena. Predvsem po hudi gospodarski krizi leta 2000 se je posvetila socialnemu delu. To opravlja tudi še danes.

Vsak drugi četrtek v mesecu se v Slovenski hiši zbirajo zato, da delajo za naše potrebne rojake. Takrat jih dr. Jure Rode obogati z duhovnimi mislimi. Velikokrat se sprašujejo, kaj lahko še naredijo za druge, kako lahko pomagajo, kako jim lahko krajšajo čas ali pa na kakšen način lahko pridejo do njih. Res je, da so med nami rojaki, ki imajo hude ekonomske težave in bolezni. Drugi pa so hvaležni za obiske in prijazne besede. Vsem članice zveze rade pomagajo.

Pred kratkim so tudi, kot je že dolga leta običajno, pripravile pakete z nepokvarljivo hrano, dar bratov Klemenčič. To pot so pripravile štirideset paketov. Vse so navdušeno delale.

Sedaj se pa pripravljajo na obletnico, ki bo prvo nedeljo v septembru. Imajo že na razpolago srečke, ki bodo žrebane tisti dan. Ponujajo jih vsem rojakom, da bi na ta način lahko nadaljevale z gmotno pomočjo. Zahvaljujejo se vsem tistim, ki darujejo denar zato, da ga razdelijo potrebnim mesec za mesecem. Ekonomska kriza je prizadela veliko slovenskih družin.

Zveza slovenskih mater in žena pri delu
Zveza slovenskih mater in žena pri delu © Svobodna Slovenija

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...