Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Nadškofa Kramberger in Uran

Cerkev na Slovenskem | 25.07.2012, 09:39 Petra Stopar

Z Nadškofije Maribor so sporočili, da upokojeni mariborski nadškof Franc Kramberger biva v domu sv. Lenarta v Slovenskih goricah.

Kot so natančneje zapisali, se je nadškof Franc Kramberger „po pogovoru z apostolskim nuncijem v Sloveniji odločil, da je v konkretni situaciji, v kateri se je znašla mariborska nadškofija, bolje za upokojenega nadškofa, da se umakne v zasebno življenje“. V dom sv. Lenarta je odšel sredi junija.

Sicer pa so se na poročanje nekaterih medijev, da mora nekdanji ljubljanski nadškof Alojzij Uran zapustiti Slovenijo, včeraj le na kratko odzvali na Tiskovnem uradu ljubljanske nadškofije. Zapisali so, da gre v primeru nekdanjega ljubljanskega nadškofa Urana za dogovore, ki so potekali med njim in ustreznimi organi Apostolskega sedeža. Nadškofija Ljubljana kakor tudi Slovenska škofovska konferenca pa da nista pristojni, da bi to objavljali ali komentirali.

Za zdaj tudi ni pojasnil s strani same nunciature, saj je nuncij Juliusz Janusz na dopustu, zato lahko njegov odgovor pričakujemo, ko se vrne.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...