Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Papež: V družini odkrijemo Božjo poklicanost k ljubezni

Cerkev po svetu | 06.06.2012, 12:56 Petra Stopar

Papež Benedikt XVI. je pri današnji splošni avdienci pred baziliko Sv. Petra v Vatikanu večtisočglavi množici romarjev z različnih koncev sveta spregovoril o svojem vtisu s svetovnega srečanja družin v Milanu.

Sveti oče je z zbranimi verniki delil svoje doživljanje srečanja, ki se je v Milanu sklenilo predvčerajšnjim, na temo Družina – delo in praznovanje.

Dejal je, da je bilo to radostno mednarodno zborovanje dokaz bogate in raznovrstne identite družine kot skupnosti ljubezni, ki temelji na zakonski zvezi, ki je svetišče življenja, domača cerkev in osnovna celica družbe. „Prav v družini odkrijemo Božjo poklicanost k ljubezni, s katero vstopamo v odnose z drugimi in živimo skupaj v harmoniji,“ je poudaril papež.

Spomnil je, da so imeli udeleženci srečanja v Milanu priložnost za razmislek o nekaterih težkih izzivih za današnjo družino, kamor sodi tudi pomanjkanje časa za preživljanje skupnih družinskih trenutkov, celo ob nedeljah. „Pri sklepni maši sem naša cerkvena občestva spodbudil, da postanejo podobna družinam in praznujejo to božjo ljubezen, ki lahko spreminja naš svet.“

Ob koncu kateheze na Trgu sv. Petra je Benedikt XVI. vernikom zaželel, da bi jim srečanje približalo Božjo besedo Družine in pritegnilo pozornost k pomembnosti družine za prihodnost naše družbe.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...