Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec

Vstopili v 48-letnico delovanja

| 03.04.2012, 12:57 Matjaž Merljak

Velika noč je pomembna tudi za mesečnik Ognjišče. Prva številka Ognjišča je takrat še kot Farno Ognjišče izšla leta 1965 prav za veliko noč. Tudi letošnja aprilska številka je posvečena veliki noči. Ob jubileju so pripravili prvo e-knjigo.

Odgovorni urednik mag. Božo Rustja je v predstavitvi revije dejal, da vsako leto velikonočno številko pripravijo s posebno skrbnostjo. „Pismo meseca v tej številki kaže na izkušnjo nekega dekleta, ki mu je revija Ognjišče pomagala pri rasti,“ je še poudaril.

Veliki noči je posvečena Mladinska priloga s temo meseca Učlovečil se je, živel, zmagal/vstal – Jezus v svojem času. Osrednja priloga, ki jo je napisal Silvester Čuk, ima naslov Poklici in službe v Cerkvi, saj se na veliki četrtek spominjamo ustanovitve duhovništva. Nadškof Marjan Turnšek v pismih odgovarja na vprašanja bralca in poudari, da je obhajanje evharistije velik čudež.

Jubilej prve izdaje Ognjišča so obeležili s posebno novostjo - s prvo elektronsko izdajo knjige založbe Ognjišče. Gre za roman Pesem dveh src, po katerem bralci redno povprašujejo. Prvič je izšel v knjižni obliki pod naslovom Rožni venec že pred vojno, pod istim naslovom je izhajal kot podlistek v Ognjišču v letih 1969 in 1970, doživel je topel sprejem leta 1974 v knjigi s spremenjenim naslovom Pesem dveh src. Ta elektronska izdaja je torej že četrta. „To ne bo prva in zadnja knjiga, vse pa vabim, da si knjigo ogledajo, saj je brezplačna,“ je zaključil mag. Rustja. Do e-knjige pridete na tem naslovu.

Naslovnica aprilskega Ognjjišča
Naslovnica aprilskega Ognjjišča © ARO

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...