Marko ZupanMarko Zupan
Iz koncerta v Slomškovem domu. (foto: Svobodna Slovenija)
Iz koncerta v Slomškovem domu.

Jubilejno leto Slomškovega doma odmevalo

| 28.04.2012, 08:15 Matjaž Merljak

Na 41. občnem zboru Slomškovega doma je bil izvoljen odbor, ki mu predseduje mag. Pavel Brula. Novi predsednik je sin pokojnega Janeza Brule, ki je pred petdesetimi leti prevzel vodstvo ustanove.

Pred uradnim začetkom zbora se je predsednik Marko Selan s spominskimi besedami in molitvijo spomnil pokojnih v Slomškovem domu v preteklem letu.

Občni zbor je bil v nedeljo, 25. marca 2012. Po uvodnih formalnostih so sledila poročila odbornikov: tajnice, blagajnika, kulturnega referenta, gospodarja, gospodinje, za Slomškovo šolo, za mladinski organizaciji SFZ-SDO in za mladce in mladenke ter farnega odbora.

Predsednik Marko Selan se je ozrl na razvejeno delo v Domu v preteklem jubilejnem letu, ki je močno odsevalo v poročilih odbornikov in vzbujalo občudovanje in zahvalo. Izpostavil je skupinsko delo odbora in sodelovanja mnogih članov in članic. Vse dejavnosti je spremljala kronika ne le v našem časopisu, temveč so imele močan odmev tudi v Sloveniji na Radiju Ognjišče in njegovi spletni strani.

Marko Selan, ki po dveh terminih zapušča predsedništvo, se je zahvalil za zvesto sodelovanje odboru in družini za razumevanje in pomoč.

V imenu nadzornega odbora je dr. Boris Štrfiček pohvalno ocenil delo odbora in poudaril, da se Slomškov dom ohranja in napreduje, ter zato članstvu predlaga sprejem vseh poročil.

Po opravljenih volitvah se je predstavil odbor. Novi predsednik mag. Pavel Brula se je najprej zahvalil odhajajočemu predsedniku, nato pa nakazal delovno smer v novem obdobju: skrb za mladi rod, prihodnost Slomškovega doma.

Glejte tudi in tudi.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...