Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Zamejski skavti na skupnem jurjevanju

| 21.04.2012, 03:35 Matjaž Merljak

Slovenska zamejska skavtska organizacija SZSO prireja jutri, v nedeljo, 22. aprila 2012, skupno jurjevanje z obljubami. Srečanje, na katerem se bodo zbrali vsi skavti s Tržaškega in z Goriškega, bo potekalo na Plešivem.

Za organizacijo slovesnejšega dogodka smo se odločili zato, ker poteka v letošnjem skavtskem letu 60. obletnica slovenskega skavtskega gibanja v Italiji in 35. obletnica organizacije v današnji obliki.

Skavti prirejamo podobno srečanje vsako leto. Na jurjevanju, dnevu zavetnika skavtov sv. Jurija, navadno potekajo tudi obljube najmlajših članov in njihov uradni sprejem v organizacijo. Večinoma se tovrstna praznovanja odvijajo v vsaki pokrajini posebej, letos pa bo dogodek skupen.

Program:

10.30 maša in obljube

12.00 kosilo

13.00 program po starostnih skupinah (predviden je poseben program za starše)

15.30 taborni ogenj

17.00 zaključek

V primeru slabega vremena bo program potekal v okrnjeni obliki (samo maša v cerkvi na Plešivem in kosilo v prostorih bivše osnovne šole).

Več o delovanju SZSO in o dogodkih povezanih s praznovanjem si lahko preberete na spletni strani.

Skavti vabimo vse skavte, bivše skavte in prijatelje, da se jim pridružijo in se udeležijo dogodka.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...