Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

10. Koroški kulturni dnevi

| 27.03.2012, 08:03 Matjaž Merljak

Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva v sodelovanju s Krščansko kulturno zvezo in Slovensko prosvetno zvezo iz Celovca ter Klubom koroških Slovencev v Ljubljani pripravlja že 10. Koroške kulturne dneve, ki bodo v Ljubljani potekali od 27. marca do 4. aprila 2012.

Slavnostna otvoritev bo v torek, 27. marca, ob 19. uri v Viteški dvorani ljubljanskih Križank. To bo hkrati slovesnost ob 20-letnici ustanovitve društva slovensko-avstrijskega prijateljstva. Slavnostna govornica bo ministrica za Slovence po svetu Ljudmila Novak. Sledil bo glasbeno literarni večer poezije koroških pesnikov z naslovom Čigava je ta zemlja naša?

V četrtek, 29. marca, ob 19.30 bo v Lutkovnem gledališču v Ljubljani gledališka predstava RAZstava, ki s pomočjo poezije Janija Oswalda na izviren način postavlja vprašanja o mejah v današnji umetnosti.

V petek, 30. marca, ob 18h bo v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa v Ljubljani literarni večer s književnikom in sodnikom mag. dr. Jankom Ferkom.

V soboto, 31. marca, ob 11h bo v Mini teatru na Križevniški v Ljubljani lutkovna predstava Zvezda na obisku, ki jo bo izvedla lutkovna skupina Mi smo navihanci SKD Celovec.

V sredo, 4. aprila, ob 18h bo v Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije slavnostni koncert: Pesmi in glasba z južne Koroške. Nastopili bodo: Kvartet bratov Smrtnik, Oktet Suha, Tamburaška skupina Loče in Mešani pevski zbor Podjuna Pliberk.

Več na

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...