Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Novice iz Sydneyja

| 06.03.2012, 07:29 Matjaž Merljak

O dogajanju v slovenskem misijonu sv. Rafaela v Merrylandsu v avstralskem Sydneyju smo se pogovarjali s p. Darkom Žnidaršičem. Med drugim je povedal, da so imeli veliko dežja v zadnji tednih, celo njihov arhiv je zalila voda.

Kot je dejal, je januar v Avstraliji počitniški mesec in je bilo zato dogajanja manj. Kmalu po novem letu so imeli na obisku provinciala p. Staneta Zoreta. Skupaj s p. Darkom sta obiskala tudi rojake v Queenslandu, Wollongongu-Figtreeju in drugje. Nazdravili so p. Valerijanu, ki je obhajal 86. rojstni dan, letos je tudi biseromašnik. Praznovanje bo 20. maja na Gospodov Vnebohod.

Kulturni praznik so prvo nedeljo v februarju obeležili v slovenskem društvu v Sydneyju. Februar je bil miren, tudi vstop v postni čas. V postnem času imajo dobrodelno akcijo Project of Compassion, ki jo je razpisala avstralska Karitas. Sklenili jo bodo v velikem tednu.

Prejšnjo nedeljo so začeli šolsko in katehetsko leto. Med letom je vsako četrto nedeljo v mesecu družinska sveta maša, kjer dajo otrokom priložnost za sodelovanje.

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...