Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Predčasno glasovanje za referendum in nadomestne županske volitve

Politika | 20.03.2012, 10:36 Petra Stopar

Volivke in volivci, ki se v nedeljo, 25. marca, ne bodo mogli udeležili referenduma o družinskem zakoniku, lahko svoj glas oddajo na predčasnem glasovanju, ki se je začelo danes. Enako velja za predčasne županske volitve v Ljubljani ter v nekaterih drugih občinah, kjer bodo v nedeljo izbirali župana.

Predčasno lahko o družinskem zakoniku glasujete od danes do četrtka, in sicer med 9. in 17. uro. Za to glasovanje se morate odpraviti na sedeže upravnih enot. V Ljubljani je sicer predčasno glasovanje možno tudi na izpostavah Vič, Moste Polje, Šiška, Center in Bežigrad.

Glasujete pa lahko le na tisti upravni enoti, na območju katere imate stalno prebivališče. Državna volilna komisija volivce prosi, naj s seboj prinesejo osebni dokument ter obvestilo, ki so ga dobili na dom.

Predčasno glasovanje bo mogoče tudi na predčasnih volitvah župana Mestne občine Ljubljana, prav tako od danes do četrtka med 9. in 17. uro, a le na Adamič-Lundrovem nabrežju.

Svoj glas lahko volivci predčasno oddajo tudi v petih občinah, kjer bo v nedeljo drugi krog volitev. V Slovenj Gradcu je tako upravna enota na voljo od danes četrtka med 9. in 17. uro, v Krškem pa danes in v četrtek med 9. in 15. uro ter v sredo med 9. in 17. uro. V Bovcu je možno predčasno glasovati od danes do četrtka med 9. in 16. uro, v Dupleku v jutri med 9. in 17. uro in pojutrišnjem med 11. in 19. uro, v Destrniku pa jutri med 7. in 19. uro.

Več informacij pa na spletni strani Državne volilne komisije.

Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...