Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nadja Maganja Jevnikar (foto: ARO)
Nadja Maganja Jevnikar

Tretjič razpis za nagrado Nadje Maganja

| 14.01.2012, 08:18 Matjaž Merljak

Nagrada Nadja Maganja doživlja letos svojo tretjo izvedbo. Nagrado so ustanovili Društvo Sv. Egidija Furlanije-Julijske krajine, Društvo slovenskih izobražencev, Slovenska skavtska zamejska organizacija ter družina Nadje Maganja Jevnikar (1951-2006).

Nagrado organizatorji namenjajo ženski, ki jo odlikujejo vrednote, ki so označevale življenje in delo Nadje Maganja - vera, ljubezen do zgodovinskega in znanstvenega raziskovanja, intelektualno delo, pisanje kot sredstvo za sporočanje lastne izkušnje in mnenja, skrb za bližnjega, volja do ekumenskega in medverskega dialoga, pedagoško delo, solidarnost z revnimi in potrebnimi, varstvo človekovih pravic, trdno prepričanje o nuji priznanja etičnih vrednot ne glede na javno mnenje ali veljavno ideologijo.

Do 21. januarja 2011 lahko organizacije, ustanove ali posamezniki posredujejo predloge za letošnjo nagrado ženski ali skupini žensk na elektronski naslov: premionagradanm@libero.it.

Tiskovna konferenca, na kateri bo znano ime letošnje nagrajenke, bo potekala v ponedeljek, 13. februarja 2012 ob 11.00. Podelitev nagrade pa bo potekala v ponedeljek, 27. februarja 2012 ob 20.30 v Peterlinovi dvorani v Trstu, na sedežu Društva slovenskih izobražencev (ul. Donizetti 3).

Leta 2010 je bila nagrajenka Metka Klevišar, leta 2011 pa Tamara Chikunova,ki je bila tudi gostja v našem studiu.

Kdor želi prispevati v sklad Nagrade Nadja Maganja, lahko to stori s pologom na tekoči račun:

Comunità di Sant'Egidio Friuli Venezia Giulia
IBAN: IT17 V020 0802 2300 0010 0887 150
BIC/SWIFT: UNCRIT2B0PA
Banca: Unicredit Banca SPA

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...