Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec

Ponudbo za nakup objekta v ulici Stare pravde 6 oddala le apostolska nunciatura

Cerkev na Slovenskem | 25.01.2012, 09:43 Marta Jerebič

Ponudbo za nakup objekta v ulici Stare pravde 6 v Ljubljani je oddala le apostolska nunciatura Svetega sedeža v Sloveniji. Ponujena cena za objekt je enaka izklicni, in sicer 1,34 milijona evrov.

Svetovalec apostolske nunciature v Ljubljani Janusz Urbanczyk je povedal, da stavbo najprej čaka obnova. Njihova želja je, da bi jo začeli uporabljati čim prej, predvidoma pa naj bi se to zgodilo v letu 2013. Odvetnica Mateja Maček pa je v imenu nunciature še povedala, da je potrebno za gradnjo in obnovo hiše pridobiti vsa ustrezna dovoljenja, kar zahteva čas.

"Želja nunciature je, da se v obnovljene prostore čim prej preselijo. Ko bo pogodba sklenjena, se bo nunciatura zavzela, da se čim prej izdelajo vsi potrebni projekti in pridobijo vsa dovoljenja za obnovo hiše," je še dodala.

Predmet prodaje je zazidano stavbno zemljišče v štirih etažah z dobrimi 547 kvadratnimi metri neto tlorisne površine, samostoječa garaža ter sadovnjak in dvorišče. V stavbi iz leta 1913 je mogoča ureditev stanovanj in diplomatskih ter konzularnih predstavništev. S prostorskim aktom sta dovoljeni tudi gradnja novega objekta ob predhodni odstranitvi objekta na ulici Janeza Pavla II. 13 ter rekonstrukcija in dozidava objekta na ulici Janeza Pavla II. 11.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo z izbranim ponudnikom oziroma apostolsko nunciaturo v 15 dneh sklenila prodajno pogodbo. Po plačilu kupnine v skladu z določili pogodbe bo kupec lahko prevzel nepremičnino, točen datum prevzema pa bo dogovorjen v pogodbi.

Nunciatura na stalni sedež v Sloveniji čaka vse od imenovanja prvega stalnega nuncija v Ljubljani Edmonda Farhata leta 1995.

Cerkev na Slovenskem
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...