Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Papež sprejel Montija

Cerkev po svetu | 14.01.2012, 14:02 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je dopoldne sprejel predsednika italijanske vlade Maria Montija. To je bilo njuno prvo uradno srečanje.

Prvič sta se sicer srečala že 18. novembra na letališču Fiumicino, ko je Monti pozdravil papeža ob odhodu v Benin. Monti se je danes srečal tudi z vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisiem Bertonejem. Govorili so predvsem o finančni krizi oziroma socialnih razmerah Italije ter prizadevanju italijanske vlade za reševanje krize, dvostranskem sodelovanju ter prispevku katoliške Cerkve v družbi. Ustavili so se še ob nekaterih drugih aktualnih vprašanjih v Evropi in po svetu ter zaščiti verskih manjšin.

Mario Monti je tretji italijanski premier, ki ga je Benedikt XVI. uradno sprejel v Vatikanu. Leta 2006 je sprejel Romana Prodija, leta 2008 pa Silvia Berlusconija.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.