Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Nadaljevanka o potici

Radijski utrip | 19.12.2011, 11:07 Matjaž Merljak

Ta teden bo po naših domovih, pa tudi v domovih številnih, ki živijo po svetu, zadišalo po potici. Da bi jo vsi dobro pripravili, sledite nasvetom v naši rubriki Kuhajmo s sestro Nikolino.

Potico bomo pripravljali korak za korakom.

Danes, v ponedeljek, bomo povedali, kaj potrebujemo za potico in kako pravilno naredimo testo. Testo bomo dali vzhajati in za ta dan končali.

Drugi dan, torek, bomo pripravljali orehov nadev. Sestra Nikolina bo povedala tudi, kaj narediti, da orehi ne bi povzročali zgago.

Treti dan nadaljevanke o potici bo na sporedu v sredo. Ta del bo najdaljši, ustavili se bomo ob najbolj pomembnem delu: valjanju testa, mazanju z nadevom, zavijanje do drugega vzhajanja.

V četrtek bomo povedali, kako potico spečemo in kaj naredimo po pečenju, da ostane sveža.

Peti del nadaljevanke, v petek bo na sporedu, pa bo prinesel še recepta za lešnikov in makov nadev.

Upamo, da vam bo potica z našo pomočjo uspela in da bodo tudi vaši praznični dnevi lepi in doživeti!

Nadaljevanko spremljaje na spletni strani rubrike Kuhajmo s sestro Nikolino.

Radijski utrip, Oddaje
Karin Kanc, je v letu 2024 izbrana za naj diabetičarko (photo: Jure Makovec) Karin Kanc, je v letu 2024 izbrana za naj diabetičarko (photo: Jure Makovec)

Kako in kaj jesti

Z dr. Karin Kanc, doktorico medicine, specialistko interne medicine, iz zasebne ordinacije Jazindiabetes, tudi integrativno psihoterapevtko, smo ob Svetovnem dnevu sledkorne bolezni, ob Tednu ...