Jakob TurkJakob Turk
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Nadaljevanka o potici

Radijski utrip | 19.12.2011, 11:07 Matjaž Merljak

Ta teden bo po naših domovih, pa tudi v domovih številnih, ki živijo po svetu, zadišalo po potici. Da bi jo vsi dobro pripravili, sledite nasvetom v naši rubriki Kuhajmo s sestro Nikolino.

Potico bomo pripravljali korak za korakom.

Danes, v ponedeljek, bomo povedali, kaj potrebujemo za potico in kako pravilno naredimo testo. Testo bomo dali vzhajati in za ta dan končali.

Drugi dan, torek, bomo pripravljali orehov nadev. Sestra Nikolina bo povedala tudi, kaj narediti, da orehi ne bi povzročali zgago.

Treti dan nadaljevanke o potici bo na sporedu v sredo. Ta del bo najdaljši, ustavili se bomo ob najbolj pomembnem delu: valjanju testa, mazanju z nadevom, zavijanje do drugega vzhajanja.

V četrtek bomo povedali, kako potico spečemo in kaj naredimo po pečenju, da ostane sveža.

Peti del nadaljevanke, v petek bo na sporedu, pa bo prinesel še recepta za lešnikov in makov nadev.

Upamo, da vam bo potica z našo pomočjo uspela in da bodo tudi vaši praznični dnevi lepi in doživeti!

Nadaljevanko spremljaje na spletni strani rubrike Kuhajmo s sestro Nikolino.

Radijski utrip, Oddaje
Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec) Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec)

Bo pesem "Mama je ena sama" kmalu prepovedana?

Zaključujemo teden za življenje, katerega eden od osrednjih dogodkov je bila sredina okrogla miza na temo: moški in ženska je izvorni načrt. V pogovoru so sodelovali trije zakonski pari, ki so ...

Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash) Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash)

Jesenska nega jagodičevja za obilno letino

Čeprav ob besedi jagodičevje največkrat pomislimo na jagode, maline, borovnice, robide, kosmulje in ribez, je jagodičevja iz leta v leto več. V Svetovalnici smo se ustavili ob nekaterih opravilih, ...