Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
20 let Svetovnega slovenskega kongresa (foto: Arhiv SSK)
20 let Svetovnega slovenskega kongresa

SSK o 60-letnici SPD Bariloče

| 08.12.2011, 07:38 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres (SSK) vabi na prireditev ob 60-letnici SPD Bariloče in 50-letnici Slovenske šole Jakob Aljaž v četrtek, 8. decembra 2011 ob 18h v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.

Na večeru bodo predstavili SPD Bariloče in odprli dokumentarno razstavo. Pregled zgodovine društva bo pripravil dr. Stanko Klinar. Naslovil ga je V kraljestvu kondorjev in neviht.

Fotografska razstava duhovnika in gornika Franceta Urbanije bo izbor fotografij iz leta 1996, ko je Urbanija obiskal Argentino. Takrat je skupaj s tamkajšnjimi Slovenci in njihovimi argentinskimi prijatelji praznoval 45-letnico SPD Bariloče.

V glasbenem delu bo sodelovala Mojca Jerman na violini, z recitacijami pa pesnik in dramski igralec Tone Kuntner.

Pod okriljem Slovenskega planinskega društva Bariloče delujejo: Slovenska osnovna šola Jakoba Aljaža, vrtec Ciciban, srednješolski tečaj dr. Vojko Arko, tečaj slovenskega jezika - ABC po slovensko in kulturne prireditve.

Več

60 let SPD Bariloče
60 let SPD Bariloče © Matjaž Merljak

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.