Slavi KoširSlavi Košir
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Nova številka revije PRO

Radijski utrip | 06.12.2011, 18:34 Tanja Dominko

V tokratni številki revije PRO, ki jo imate vsi prijatelji Radia Ognjišče že na svojih domovih, ostali pa jo lahko prelistate kar na naši spletni strani, pišemo o različnih temah. Veseli smo, da je v intervjuju sodeloval boksarski šampion Dejan Zavec, ki pomenljivo pravi, da je največja zmaga njegova družina. Nekaj vprašanj smo zastavili tudi radijskemu umetniku Jožetu Bartolju, s člankom o slovesu Radia Plamen smo postregli z nekaj drobtinicami iz ozadja, prostor v reviji najde tudi 10. obletnica Ritma duha, s pomočjo odličnih fotografij se lahko spomnite poletja ob prebiranju članka o počitnicah na Siciliji.

Pišemo o srečanju PRO na Voglu, o kolesarjenju od Marije do Marije, obujamo spomine na Miklavža pri nekaterih znanih Slovencih, seveda pa tudi tokrat nismo mogli mimo nekaterih dogodkov, ki so zaznamovali Cerkev doma in po svetu. Tako lahko najdete članek o papeževih potovanjih, o beatifikaciji Drinskih mučenk in zahvalnem romanju na Zaplaz, o smrti kardinala Ambrožiča in še čem. Poučni smo s člankom Marije Merljak, ki ob robu Miklavževih dobrot piše o pomenu vlaknin v prehrani, veliko informacij pa prinaša tudi članek o smučanju.

Vabljeni k prebiranju! Če želite revijo dobiti na svoj dom, se pridružite pisani druščini Prijateljev Radia Ognjišče! Več na http://radio.ognjisce.si/sl/radio/pro/.

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Srečanja PRO
Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...