Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Spremenjena frekvenca na satelitu

| 09.11.2011, 15:25 Matjaž Merljak

V noči s torka, 8. na sredo, 9. novembra 2011, je prišlo do sprememb pri satelitskem oddajanju našega programa. Za to je prišlo do izpada programa v digitalnih kabelskih operaterjih in ponudnikih internetne televizije, pa tudi na nekaterih oddajnikih in pretvornikih. Razmere popravljamo in prosimo za razumevanje ter prosimo, da v vaše sprejemnike vnesete nove tehnične podatke.

Oddajamo prek novega satelita W3C, ki je na isti orbitalni poziciji 16 stopinj vzhodno. Nova frekvenca je 11366 MHz, polarizacija vertikalna, simbolna hitrost (SR) 30000, FEC ¾. Naš program na satelitu ni kodiran.

V najkrajšem možnem času bomo odpravili izpad programa na oddajnikih in pretvornikih Tolmin, Ravne na Koroškem, Radlje od Dravi, Črnomelj in Murska Sobota.

Za nastale razmere se iskreno opravičujemo, a o spremembah nismo bili predhodno obveščeni. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo čim prej uredili našo slišnost.

Za vse informacije vam je na voljo tehnična služba Radia Ognjišče, telefonska številka: 01-512-10-35, za klice iz tujine 00-386-1-512-10-35. Lahko pišete tudi po elektronski pošti.

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...