Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

V Čilu odločno proti spolnim zlorabam

| 22.11.2011, 14:47

Čilska škofovska konferenca je objavila seznam 18 katoliških duhovnikov, ki jih zaradi spolnih zlorab obravnavata tamkajšnje sodstvo ali pristojne cerkvene službe. S tem so, po poročanju dnevnika Nacion, škofje uresničili svojo napoved, da bodo dosledno preganjali spolne zlorabe v duhovniških vrstah.

Na seznamu se je znašel tudi duhovnik, ki je od petdesetih let prejšnjega stoletja pa do leta 2006 deloval z mladimi v glavnem mestu Santiago in je bil med najbolj znanimi duhovniki v državi. Sodišče v čilski prestolnici je pred nedavnim postopek proti 81-letnemu duhovniku sicer ustavilo, a je sodnica kljub temu pojasnila, da naj bi bili očitki verodostojni in zanesljivi. Omenjenega duhovnika je Vatikan pred tem v cerkvenopravnem kršenju obljube celibata že spoznal za krivega. Februarja je tako dobil ukaz, naj se umakne v samostan v Santiagu ter tam živi v spokornosti in molitvi.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...