Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež se je srečal s predsednikom Sveta Evropske unije

Papež in Sveti sedež | 13.11.2011, 10:30

Papež Benedikt XVI. je v soboto dopoldne dopoldne v zasebno avdienco sprejel predsednika Evropskega sveta, Hermana Van Rompuya so poročali v slovenski oddaji Radia Vatikan.

Kot so sporočili iz Tiskovnega urada Svetega sedeža so pogovori, ki so se odvijali v prisrčnem vzdušju, omogočili koristno izmenjavo mnenj o mednarodnih razmerah in prispevku, ki ga katoliška Cerkev želi ponuditi Evropski uniji. Zaustavili pa so se tudi pri temi spodbujanja človekovih pravic, še posebej verske svobode.

Herman Van Rompuy se je zatem srečal še z vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisiem Bertonejem, in tajnikom za odnose z državami, msgr. Dominiqueom Mambertijem.

Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...