Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Znanstveni posvet Živeti z mejo

| 15.11.2011, 00:30 Matjaž Merljak

V torek, 15. novembra 2011 bo v dvorani SAZU – Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani (Novi trg 3, I. nadstr.) znanstveni posvet »Živeti z mejo« : Značilnosti sodobnega položaja manjšin na avstrijskem Štajerskem.

Svoje referate bodo predstavili mag. Susanne Weitlaner, prof.dr. Matjaž Klemenčič, akad. prof.dr. Zinka Zorko, Anja Benko, mag.dr. Christian Promitzer, dr. Danijel Grafenauer, doc. dr. Boris Jesih in mag. Rudi Vouk.

Zbrane bodo med drugimi pozdravili akademik prof. dr. Boštjan Žekš, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, izr. prof. dr. Sonja Novak Lukanovič, direktorica Inštituta za narodnostna vprašanja v Ljubljani in mag. Susanne Weitlaner, predsednica Kulturnega društva Člen 7 za avstrijsko Štajersko - Pavlova hiša.

V času odmora bo ob 13. uri v Prešernovi dvorani SAZU (Novi trg 4) odprtje razstave "Avgust Pavel, slovenski pesnik, pisatelj, etnolog, jezikoslovec, literarni zgodovinar, učitelj in muzeolog na Madžarskem".

 


 

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...