Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Sofinanciranje raziskovalnih projektov

| 12.11.2011, 04:54 Matjaž Merljak

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS je v petek, 28. oktobra 2011 na svoji spletni strani objavila Javni razpis za sofinanciranje raziskovalnih projektov za leto 2012.

Razpis bo potekal v dveh fazah. Vsi prijavitelji se na razpis prijavijo v I. fazi s kratko prijavo z obrazcem ARRS-ZV-JR-Prijava/2011-I, ki se nahaja na spletnem portalu agencije eObrazci. Portal lahko uporabljajo raziskovalci, vpisani v evidence agencije, skrbniki spletnega portala eObrazci v RO, zastopniki RO, pooblaščenci zastopnikov RO in dodatni uporabniki.

V letošnjem razpisu so med prioritetna področja za izbor raziskovalnih projektov, ki jih je določil Znanstveni svet agencije med drugim uvrstili:

  • večji temeljni projekt, ki ga vodi izjemen uveljavljen slovenski raziskovalec, ki dela v tujini vsaj pet let in se vrača v Slovenijo (z vsaj 20% zaposlitvijo);
  • en projekt za 100.000 EUR, ki ga skupaj prijavijo slovenska raziskovalna organizacija in vsaj tri raziskovalne organizacije iz slovenskega zamejstva, pri čemer mora biti vsaka raziskovalna organizacija udeležena z vsaj 10%.

Prijavni obrazec se istočasno izpolnjuje v slovenskem in angleškem jeziku - izpolnjen mora biti v obeh jezikih.

Prijavitelje, ki so uvrščeni v II. fazo izbora projektov, agencija pozove, da v roku treh tednov na obrazcu ARRS-ZV-JR-Prijava-2011-II (v nadaljnjem besedilu: prijavna vloga - II. faza) oddajo dopolnitev predloga raziskovalnega projekta na spletnem portalu eObrazci.

Prijave za I. fazo morajo biti oddane do vključno 15.12.2011 do 12.00 ure.

Besedilo razpisa v slovenskem jeziku

Besedilo razpisa v angleškem jeziku:

Prepričani smo, da na ta način omogočamo pomembno povezavo za izmenjavo in prenos znanja ter izkušenj v slovensko znanstvenoraziskovalno okolje, kakor tudi slovenskega znanja v tujino.

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...