Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Znan prejemnik Einspielerjeve nagrade 2011

| 12.11.2011, 07:55 Matjaž Merljak

Narodni svet koroških Slovencev (NSKS) in Krščanska kulturna zveza (KKZ) bosta letošnjo Einspielerjevo nagrado podelila ek. sv. Walfriedu Wutscherju.

Wutscher bo nagrado prejel za njegov odprti in iskreni odnos do slovenske narodne skupnosti v času predsedovanja Koroški kmetijski zbornici, kjer je kot mož medsebojnega dialoga vedno gradil mostove med obema narodnima skupnostma na Koroškem.

Podelitev bo v petek, 2. decembra 2011, ob 19.00 uri v Tischlerjevi dvorani Slomškovega doma v Celovcu (10. Oktoberstraße 25/I). Slavnostni govornik bo dr. Zdravko Inzko, predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev in visoki predstavnik Evropske unije v Bosni-Hercegovini. Glasbeni okvir: Kvintet bratov Smrtnik.

NSKS in KKZ podeljujeta Einspielerjevo nagrado od leta 1988 naprej. Tako počastita osebnosti iz večinskega naroda, ki so si pridobile zasluge tako za slovensko narodno skupnost na Koroškem kakor tudi za vsestransko sodelovanje med Koroško in Slovenijo.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...